Skupina MOL posilňuje svoje pôsobenie na trhu v Českej republike

04.07.2012 Celý región

Bratislava 3. júla (TASR) - Skupina MOL posilní svoje pôsobenie na maloobchodnom trhu s palivami v ČR. So spoločnosťami Bohemia Realty Company, s. r. o., a Pap Oil čerpací stanice, s. r. o., dnes podpísala sériu dohôd o odkúpení 124 čerpacích staníc siete Pap Oil. Informoval o tom hovorca a riaditeľ podnikovej komunikácie spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.

MOL v ČR pôsobí prostredníctvom spoločnosti Slovnaft Česká republika a je aktívna v maloobchode a veľkoobchode s ropnými produktmi. Slovnaft Česká republika vlastní 25 čerpacích staníc, ktoré sú prevádzkované pod značkou Slovnaft. Kým veľkoobchodný trhový podiel spoločnosti sa na tamojšom trhu odhaduje na 18 %, podiel v maloobchode predstavuje len 0,7 %.

Po úspešnom zavŕšení akvizície bude skupina MOL prevádzkovať na českom trhu 149 čerpacích staníc, čím sa s približne 5-% kombinovaným maloobchodným trhovým podielom stane 5. najväčším hráčom na trhu. MOL bude ďalej uvažovať o všetkých trhových príležitostiach, celkovo by skupina chcela v strednodobom horizonte dosiahnuť v ČR aspoň 10-% podiel v maloobchode s palivami.

Uzavretie tejto akvizície je predmetom splnenia určitých podmienok, medzi inými aj získania kladného stanoviska českého protimonopolného úradu. Investícia je v súlade so strategickým zámerom skupiny MOL posilniť jej pôsobenie na českom trhu a zvýšiť podiel na maloobchodnom trhu s palivami. Novonadobudnuté čerpacie stanice okrem toho zlepšia jej priamy kontakt s konečnými zákazníkmi.

Skupina MOL je medzinárodná integrovaná ropná a plynárenská spoločnosť s aktivitami v 40 krajinách v Európe, Severnej Afrike, na Strednom východe a v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov. Zamestnáva na celom svete viac ako 32.000 ľudí. Skupina prevádzkuje 5 rafinérií a dve petrochemické jednotky v Maďarsku, na Slovensku, v Chorvátsku a Taliansku. Skupina MOL tiež vlastní sieť viac ako 1600 čerpacích staníc v strednej a juhovýchodnej Európe, ktoré prevádzkuje pod 7 značkami v 11 krajinách.
 

Vyberte región